3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Hapçı kurbanı eczacı toprağa verildi

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde vatani görevini yapan ve uyuşturucu bağımlısı oldukları iddia edilen 2 er tarafından evinde boğazı kesilerek öldürüldükten sonra bıçakla başı gövdesinden ayrılan 52 yaşındaki eczacı Halil Kavas toprağa verildi. Eczacı Kavas'ın, katil zanlılarıyla arasının iyi olduğu, zaman zaman birlikte içki içtikleri iddia edildi.

Bucak'a bağlı Kızılkaya Beldesi'ndeki jandarma karakolunda askerlik görevlerini yapan uyuşturucu bağımlısı jandarma erler G.A. ve G.Ö., sigara içme bahanesiyle karakolun bahçesine çıktıktan sonra duvardan atlayarak firar etti. İki genç, beldedeki tek eczanenin sahibi olan ve işyerinin biraz ilerisindeki binanın ikinci katındaki dairesinde yalnız yaşayan eczacı Halil Kavas'ın dairesinin balkonuna alt kattaki dükkanın pencere demirlerinden tırmandı. Balkon kapısını kırarak içeriye giren ve o sırada uyuşturucu krizi geçirmekte oldukları öne sürülen zanlılar, daha önce de birkaç kez hap aldıkları eczacıyı uyandırıp yine hap vermesini istedi. 

Kavas'ın buna yanaşmaması üzerine öfkeye kapılan G.A. ve G.Ö., ellerine geçirdikleri bıçakla Kavas'ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladıktan sonra boğazını kesip başını gövdesinden ayırdı. Komşuların gürültüye uyanması ve çevredeki köpeklerin havlamaya başlaması üzerine korkan zanlılardan G.A., öldürdükleri eczacının cebinden anahtarları alarak 07 CZK 71 plakalı otomobiliyle kaçmaya çalıştı. Ancak, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden belde çıkışında otomobili şarampole yuvarlayan asker, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yaralı halde yakalandı. Ayakta tedavi edilen G.A. gözaltına alındı. Evin penceresini kırıp bahçeye atlayıp kaçmaya çalışan diğer asker G.Ö. ise ayağının kırılması ve sokak köpeklerinin saldırısı yüzünden kaçamadı. Yaralı asker, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Bucak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan er, dün akşam saatlerinde Isparta Askeri Hastanesi'ne nakledildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen Halil Kavas'ın cenazesi, ailesi tarafından alınarak 15 yıldır eczacılık yaptığı beldeye getirildi. Aslen Antalya'nın merkeze bağlı Aksu Beldesi'nden olan Kavas, Kızılkaya'daki belde mezarlığında toprağa verildi.

ECZACI HAKKINDA İDDİALAR

Daha önce darp, tehdit ve adam öldürmeye teşebbüs suçlamaları nedeniyle yargılandığı belirlenen Kavas'ın çabuk öfkelenen bir kişiliğe sahip olduğu, sahibine kızdığı için işyerinin karşısındaki bir kahveyi kurşunladığı saptandı. Kısa süre önce bağırsak ameliyatı geçiren Kavas'ın iyileşemediği için bunalıp son zamanlarda kendini alkole verdiğini belirten belde sakinleri, öteden beri jandarma karakolunda askerlik yapan gençlerle arasının iyi olduğunu, bir süredir de katilleriyle birlikte görüldüğünü bildirdi. Belde halkı, Kavas'ın hapçı gençleri evine davet ederek birlikte içki içtiklerini de iddia etti.

ÇOK KURALCIYDI

Öldürülen eczacı ile aynı adı taşıyan amcasının oğlu Halil Kavas ise kuzeninin çok kuralcı ve yasalara bağlı bir kişi olduğunu savundu. Halil Kavas, gençlerden birinin yeşil reçete ile satın aldığı bir ilacı kullandığını öğrendiğini belirterek, daha sonra yeşil reçetesinin süresinin dolduğunu iddia etti. Kavas, katillerin, eczacı Kavas'tan ellerinde yeşil reçete olmadığı halde ilaç almaya çalıştıklarını, hatta olay günü 2 kez eczaneye gelerek ilaç istediklerini öne sürdü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doç.dr.turgut güvenirgil IP: 88.228.229.xxx Tarih : 16.12.2007 15:01:13

Türkiye ve camiamız; çok değerli bir evladını daha (ne yazık ki) böyle menfur bir olay da yitirdi.acımız büyük.. Eczacı-Gazeteci Halil KAVAS meslek ilke ve etiklerine bağlı,Atatürkçü,içi insan ve Türkiye sevgisiyle dolu,onurlu bir düşünce adamı ve iyi bir sağlıkçıydı.. merhuma Allahtan rahmet,kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz