30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Hastane büyüdü, personeli küçüldü

1994 Yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 100 yataklı olarak açılan Bucak Devlet hastanesi hayırseverlerin ek bina katkıları ile bu ay sonuna kadar 265 yatağı bulacak.

İlçe nüfusunun hızlı artışı ile her geçen yıl yetersiz kalan Bucak Devlet Hastanesi, hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl tarafından yaptırılan polikliniklerin hizmete girmesi ile hasta potansiyeli hızla arttı. Yüzde doksanın üzerinde doluluk ile çalışan Bucak Devlet Hastanesi, 5 bin 600 metre karelik ek binanın hizmete girmesi ile 12 bin 800 metre kareye ulaşırken, hastanenin polikliniklerinden ameliyathanelerine kadar her birim baştan aşağı yenilendi.

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Sağlık Bakanlığı sitesinde örnek hastane adayı olması beklenen Bucak Devlet Hastanesinde ek bina ile hastanenin büyümesi hasta potansiyelinin artması ile uzman doktor ve personel sıkıntısı baş göstermeye başladı. Hastanede halen 24 uzman doktordan 17 sinin poliklinik yapması, çok acil olarak başta çocuk, göz ve psikiyatri dalları ile en az yirmi uzman doktor ve ek olarak personele ihtiyaç olduğu belirtildi.

Tek branşlarda çalışan uzman doktorların izinli ve ameliyat günlerinde polikliniklerin kapalı olması sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açıyor.
Bucak Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Op.Dr. Kadir Sezgin “Ek hastane binamızın hizmete girmesi ile şu an yatak sayımız 240’ a yükseldi. Ama bu ay sonu ile eski ameliyathanelerin çocuk servisine kazandırılması ile yatak sayımız 265’i bulacak. Hastanemizde tüm birimler baştan sona yenilendi. Yeni olarak Diş ve Genel Cerrahi dallarına iki doktorumuz atandı. Ama yeterli değil, tek sıkıntımız uzman doktor ve personel sıkıntısı” dedi.

BUCAK DEVLET’TE İLÇENİN NÜFUSU KADAR MUAYENE YAPILIYOR

Bucak Devlet Hastanesinde başta uzman doktorların büyük gayreti ve hastane odalarındaki rahatlılık emar haricinde eksiğin bulunmaması çevre il ve ilçelerden yoğun hasta akışı ile ilçenin 37 bin nüfusu bulunmasına rağmen, aylık ilçe nüfusunun üzerinde hastaya poliklinik hizmetleri veriliyor. Bucak Devlet Hastanesi ilçe hastaneler dışında onlarca il Devlet Hastanelerinin üzerinde poliklinik ve ameliyat gerçekleştiriyor.
 

Halim Akca/Bucak kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 09:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?