4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Hayırseverlerden Bucak'a okul

ANNELERİ ADINA OKUL YAPTIRIYORLAR

Burdur’un Bucak İlçesi’nde hayırsever işadamları Mustafa Sak ile kardeşi Cem Sak, Burdur'un en büyük ilköğretim okulunu yaptırıyorlar.

Bucak Endüstri Meslek Lisesi bahçesine 2009 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdare katkısı ile temeli atılan dört katlı kaba inşaat Mustafa ve Cem Sak kardeşler tarafından tamamlanıyor. Yapılan protokole göre, okulun adı ise Sak kardeşlerin anneleri Ayşe Sak adını taşıyacak.

Dört kattan oluşan ve 5 bin 400 metrekare kapalı alanı bulunan Ayşe Sak İlköğretim Okulu’nda 28 derslik bulunuyor. Binanın dördüncü katında ise çok amaçlı toplantı salonu yer alacak. 2011-2012 eğitim öğretim yılına tamamlanması planlanan Ayşe Sak İlköğretim Okulu’nda inceleme yapan Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem, yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Bucak Endüstri Meslek Lisesi’nin depreme karşı dayanıksız olduğu yönünde rapor verilmesine karşın okulda yaklaşık 700 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyleyen Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, "Ayşe Sak İlköğretim Okulu’nun tamamlanması halinde Endüstri Meslek Lisesi geçici olarak bu yeni yapılan okula alınacak” dedi. Devlet vatandaş işbirliğinin Bucak'ta en güzel şekilde sergilendiğini belirten Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, "Bucak'ta hangi ilköğretim okulu, yüksekokul, sağlık ocağı ve hastane ek binasına baksak mutlaka bir yardımsever işadamının ismini görüyoruz. Bu gurur verici bir tablo” dedi.

ANNELERİ ADINA OKUL YAPTIRIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 11:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?