7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Hayvan pazarı açıldı

Burdur merkez köylerinin bir kısmında görülen Asya tipi şap hastalığının sönmesi sebebiyle Burdur Canlı Hayvan Pazarı kapılarını alıcılara açtı.

45 günlük aradan sonra Canlı Hayvan Pazarının açılmasıyla kent merkezindeki ve bölgedeki alıcılar pazara büyük ilgi gösterdi. Alışverişlerin başlamasıyla bazı hayvan yetiştiricileri sevinirken, bazıları hayvan satamadığı için üzüldü.

Türkiye'nin ilk ruhsatlı canlı hayvan pazarını 45 gün aradan sonra açtıklarını belirten Burdur Belediyesi Veteriner Hekimi Mete Gümen, "Şap hastalığı yüzünden kapanan hayvan pazarının yeniden açılmasının sevinci içindeyiz. Şehir dışından gelen besicilerimiz, yaptıkları alışverişten gördükleri hizmetten memnunlar. Tüm işlemler hayvan pazarı içindeki birimlerimiz tarafından sağlanıyor. Buraya giren çıkan hayvanları dezenfekte su ile temizliyoruz" dedi.

Burdur Hayvan Pazarı'nda 45 gün sonra yeniden hayvan pazarında buluşan yetiştiriciler, et, süt ve yem fiyatlarını değerlendirdi. Yem ve süt fiyatlarının dengelenmesini isteyen Burdurlu yetiştirici Şükrü Ceylan, yem fiyatlarının düşük, süt fiyatlarının yüksek olması gerektiğini savundu. Burdur Hayvan Pazarı'nın her hafta pazar günü alıcılara açık olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2012 Salı 13:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?