4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

HEM kursiyerleri eserlerini sergiliyor

Bucak Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından köy ve ilçe merkezinde açılan kurslarda yıl sonu karma sergisi açıldı.

Vali Recai Tosyalı Düğün salonunda açılan karma serginin açılışını Burdur Vali yardımcısı Macit Dalkılıç, Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Avcı Bucak halk Eğitim Müdürü Hasan Duman, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç “Kurslarda yapmış olduğumuz geçmişten bizlere miras kalan el sanatları unutulmamalı, bunları geliştirerek gelecek nesillere taşımalıyız” dedi.

Bucak Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Çelik ise yaptığı açılış konuşmasında “Cumhuriyetin ilk yıllarında okuma-yazma bilmeyen tek vatandaş bırakmamak, yeni yönetim biçimini geniş halk kitlelerine duyurmak ve benimsetmek amacını güden halk eğitim faaliyetleri, artık bugün istihdam ve eğitim amaçlı hazırlanmış 650 yaygın eğitim proğramıyla toplumsal kalkınmaya hız veren biçimde sürdürülmektedir” dedi. Çelik, Bucak Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde belde ve köylerde 2009-20010 öğretim yılında 332 kurs açıldığını, bu kurslara 3 bin 54 bayan, 2 bin 159 erkek kursiyerin katıldığını söyledi.

Bucak Halk Eğitim Merkezi karma sergisi açılış konuşmalarından sonra kursa katılan ve başarı ile tamamlayan 37 kişiye belgeleri verildi. Kursiyerlerin belgeleri verildikten sonra tüm kursların beraber oluşturduğu karma sergi Burdur Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç ve Bucak belediye Başkanı Ramazan Ayaz’ın eşi Sebahat Ayaz tarafından açıldı.

Yaklaşık 5 bin parçalık sergiyi Vali yardımcısı Dalkılıç ve açılışa katılanlar gezdi. Sergi Cuma gününe kadar açık kalacak.

Halim Akca/Bucak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?