9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Her köye bir ürün

Burdur Valisi Can Direkçi’nin girişimleriyle hazırlanan "Her Köye Bir Ürün Projesi" hayata geçiriliyor.

23 ürünün yer aldığı ve seracılığı teşvik eden proje kapsamında açıkta çift dallı sırık domates, plastik örtü altı karanfil, karpuz, biber, bodur elma, kültür mantarı, bağcılığı geliştirme, armut, kayısı, aşılı ceviz, örtü altı yüksek tünel çilek, arıcılık, kaba yem bitkileri, kuru fasulye, kiraz ve vişne üretimi yer alıyor. Projeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, İl Özel İdare Müdürlüğü, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Kırsal Alanda Kalkınma Fonu destek verirken, üreticilerden de parasal destek isteneceği belirtildi.

Valilikte düzenlenen haftalık toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Kadir Güven, "Nüfusun hızla artmakta olduğu günümüzde tarım alanlarının giderek azalmaya başlaması, birim alandan en yüksek verimin ve gelirin alınmasını zorunlu hale getirmektedir. Gerek köylerden kentlere göçün önlenmesi, gerekse atıl işgücünün değerlendirilmesi amacıyla küçük aile işletmelerinin pazar için üretim yapan işletmeler haline getirilmesi gerekmektedir. Bu proje meyvelerini vermeye başladığı zaman köylerimizde yaşayan kardeşlerimiz yapılan uygulamanın ne kadar faydalı olduğunu görecekler. Sayın Valimiz Can Direkçi’nin girişimleri sonucu başlatılan ’Her Köye Bir Ürün’ projesi bu alanda yapılmış büyük bir devrim olarak tarihteki yerini alacaktır" dedi.

Vali Can Direkçi ise projenin 208 köyde uygulanacağını belirterek, "Bu projede yer alan bütün kurumların yöneticileri şunu unutmasın: Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Proje, köylümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır. Onun için sizlerden proje için istenilebilecek her türlü desteğe gecikme yaşanmadan olur verilmesi ve her işin bir an önce yerine getirilmesini istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 17:25:54
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 17:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?