4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Huzurevinde sürpriz doğum günü

102 YAŞINA GİREN MEHMET GÜL ATATÜRK'Ü UNUTAMADI

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde kalan 102 yaşındaki Mehmet Gül için bir doğum günü partisi düzenledi.

Huzurevi sakinlerinin katıldığı partide çocukken gördüğü Atatürk'ü unutamadığını belirten 102 yaşındaki Mehmet Gül, "Çocuklarınıza Atatürk'ü anlatın" dedi.

JANDARMA BİZİ ATATÜRK'ÜN YANINDAN UZAKLAŞTIRDI

102 yaşındaki Mehmet Gül, doğum günü partisinde çocukken gördüğü Atatürk'ü anlatırken duygularına engel olamadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü gözleri yaşlı anlatan Mehmet Gül, Ulu Önder'i 1930 yıllarında Burdur ziyaretinde gördüğünü söyledi. Atatürk'ün kendisi ve arkadaşları ile kısa bir süre sohbet ettiğini belirten Gül, şöyle konuştu: "Atatürk bize havanın güzel olup olmadığını sordu. 1930 seneleriydi. Başında fötr şapkası vardı. Yüzünden damar damar ter akıyordu. Şapkasını çıkardı ve bize 'Sıcak

değil mi çocuklar?' diye sordu. Biz de, 'Sıcak Paşam' dedik. O zaman polis yoktu, jandarma bize müdahale edip Atatürk'ün yanından uzaklaştırdı."

Her Türk vatandaşının Atatürk'ü ve İstiklal Savaşı yıllarını çocuklarına anlatması gerektiğini belirten Gül, "Atatürk'ün Türkiye'yi nasıl kurtardığını çocuklarınıza canla başla anlatın" dedi.

Mehmet Gül'ün doğum günü partisinde Burdur Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu bir konser verdi. 102 yaşındaki en yaşlı huzur evi sakini ise şarkılar eşliğinde pastasının mumlarını üfledi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMALARI DEVAM EDECEK

Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı'nın en yaşlı sakininin doğum günü için parti düzenlediklerini dile getiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, bundan sonra 90 yaşına basan tüm huzur evi sakinleri için doğum günü partisi düzenleyeceklerini söyledi.

102 YAŞINA GİREN MEHMET GÜL ATATÜRK'Ü UNUTAMADI
102 YAŞINA GİREN MEHMET GÜL ATATÜRK'Ü UNUTAMADI
102 YAŞINA GİREN MEHMET GÜL ATATÜRK'Ü UNUTAMADI
102 YAŞINA GİREN MEHMET GÜL ATATÜRK'Ü UNUTAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:29:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 18:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine taşdemir IP: 88.247.213.xxx Tarih : 18.03.2010 15:01:55

bende burdurluyum ama aydında okuyorumm burdurumu çok özledim memleket gibisi yok ..... yaşlılarımıza her zaman yardım ellerimizi uzatalım onlara sahip çıkalım... onlar bizim herşeyimiz burdura gittiğim de ilk işim 102 yaşındaki amcamın ziyaretine gidip onunla sohbet etmek olacak.. belediye başkanımız sebahattin akkaya ya bu güzel merhametli davranışı ile teşekkürlerimi arz ederim... bizlerde birgün o hale gelebilirz ne yaparsak onun merhametini de ilerde bizler göreceğizz.... kent habere teşekkürler