4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

İl istihdam kurulu toplandı

BURDUR İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Burdur İl İstihdam Kurulu, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Salonu'nda toplandı.

Burdur'da sanayileşme, yatırım ve istihdam konusunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Süleyman Tapsız, kentte sanayinin küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı. Burdur'un sanayici gücünü değerlendiren Vali Tapsız, “İlimizin ekonomisi öncelikle tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Hayvancılıkta daha çok süt ve süt üretimi, besicilik, et ürünleri daha sonra geliyor. Belki bundan sonra ona da önem verilecek. İlimizde tarım ürünlerine yönelik sanayi yatırımları olarak un ve yem fabrikaları var. Unlu mamuller üretimi yapan işletmeler var. Şeker üretimi var. Metal yapı malzemeleri, tarım makineleri, ağaç ürünleri, silah sanayi, toprak-tuğla üretimi, çimento üretimi sanayisinde birinci sırada bulunuyor. Mermer sektörü var; bakınız 60 fabrika, 90 tane mermer ocağı var” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi işletmeleri, kamyon fabrikası, güneş tarlası konularına da değinen Vali Tapsız, il merkezinde 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin açılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti. “Şu anda kamulaştırma ödeneğinde bir problem var, onu çözdüğümüz takdirde 2. OSB'yide açacağız” diyen Vali Tapsız, “Sırada bekleyen bir sürü işadamı yatırım yapmak için, fabrika kurmak için bekliyor” diye konuştu. Türkiye'nin önemli fabrikalarından biri olan eski BURTRAK Fabrika Alanı'nın değerlendirilmesi için yapılabilecek yatırımları gözden geçirdiklerini belirten Vali Tapsız, BURTRAK için Vagon ve Kamyon Fabrikası yapmak için Polonyalı ve Ukraynalı yatırımcıların talepte bulunduğu belirtti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan İl İstihdam Kurulu Toplantısı Burdur Tek. ve End. Mes.Lisesi Müdürü Veli Aktaş'ın 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi' konulu sunumu ile sona erdi.

BURDUR İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 15:34:01
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 18:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?