8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

İneği hemen al, 7 yılda geri öde

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca Kırsal Alanda Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında Burdur’un Çallıca Köyü’nde 100 aileye düşük faizli ve 7 yıl geri ödemeli 200 inek dağıtıldı.

Dağıtım törenine Burdur Valisi Can Direkçi, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Tarım Müdürü Kadir Güven, Burdur Köy-Koop Başkanı Yakup Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve köylüler katıldı. Törende konuşan Vali Can Direkçi, "Biliyoruz ki ineklerle en çok ilgilenen bayanlarımız. O nedenle AB sürecinde sütün temizliğine lütfen çok dikkat edin. Aksi halde sütlerimiz elimizde kalır" dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik ise bu projelerin devamının geleceğini, köylüyü Ankara’da unutmadıklarını belirterek, "Son günlerde süt fiyatlarının düşmesi sadece Burdur’un sorunu değil. AB sürecinde tarım ve hayvancılığımızda sorunlar gözüküyor. Biz bu konuyu sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Yakın zamanda süt başta olmak üzere birçok konuda destekler verilerek üretici mağduriyeti önlenecek" diye konuştu.

Burdur İl Tarım Müdürü Kadir Güven de projeyle yem bitkileri ekiminde artış olacağına dikkat çekerek, köylünün ekonomik gücünün artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ailelere inekleri dağıtıldı. Dağıtılan ineklerle üreticinin gelirinde yüzde 100 artış beklenirken, 100 ahır ve 200 ineğin maliyetinin 1 milyon 817 bin YTL olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:35:57
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?