4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

İnek şenliği başladı

İNEK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği ‘9. Damızlık Sığır İnek Yarışması ve İnek Şenliği’ başladı.

Burdur Uzay Çatı Halk Pazarı’nda gerçekleştirilen‘9. Damızlık Sığır İnek Yarışması ve İnek Şenliği’nin açılışını Burdur Valisi Süleyman Tapsız, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan birlikte yaptı.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, şenlik kapsamında açılan fuara 32 işletmenin katıldığını belirterek, “Fuarlar artık illeri marka haline getiriyor. Üreticinin, üretenlerin kendilerini kıyaslama fırsatı bulduğu fuarlar sebebiyle üretici teknolojinin son durumunu görmüş oluyor. Bu etkinlikle Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın temelini atacağına inanıyoruz” dedi

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ise yaptığı konuşmada hükümetin izlediği politikaların yanlış olduğunu aktardı. Macit, “Günübirlik alınan kararlarla hayvancılık başarılı olamaz. Bugün geldiğimiz nokta gerçekten yürekler acısıdır. Et ithalatı, canlı hayvan ithalatı olmadı kurban geliyor kurbanlık ithalatı. Vatandaş hiçbir başbakana 8 yıllık bir iktidar nasip etmedi. Biz şimdi ithal kurbanlık alma durumuna geldik. Tarım ve hayvancılık destekleri arttırılmalıdır” diye konuştu. Tarım ve Hayvancılığa arttırılan desteklemelerin arttırılması gerektiğini belirten CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da yem fiyatlarının 30 milyon, sütün ise 76 kuruştan satıldığı belirtti. Özkan, “Yani bir kilo süt bir kilo yem alınıyor. Bunun adına hayvancılık denmez” dedi.

Burdur’un tarım ve hayvancılık sektöründe bir marka olduğunu belirten Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise, “Burdur tarımda marka olma yolunda ilerleyen bir il, üç gün sürecek olan bu şenlikte ilimizin potansiyeli masaya yatırılacak, çözüm üretimi konusunda değerlendirmeler yapılacak. Ben bu etkinliğin ilimiz tarım ve hayvancılığına yararlı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği 9.Damızlık İnek Yarışması ve Şenliği’nin açılış programı sonunda fuar alanı gezildi. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit stantları gezerek, hayvancılık teknolojisinin son ürünleri hakkında bilgi edindi.

İNEK ŞENLİĞİ BAŞLADI
İNEK ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 16:41:01
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 16:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?