30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

İnsuyu Şenlikleri sona erdi

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen İnsuyu Kültür Sanat ve Spor etkinlikleri sona erdi.

Burdur’da 20 gün önce başlayan İnsuyu Kültür, Sanat ve Spor şenlikleri kapsamında basketbol, plaj hentbolu, plaj langırtı, satranç, masa tenisi, badminton, plaj voleybolu, yelken, asfalt kayağı şampiyonaları ile çeşitli konularda paneller düzenlendi.

Yaklaşık 20 gün süren şenliğin Şeker Meydanı’nda yapılan kapanış töreninde, Azerbaycan, Macaristan, Kazakistan ve KKTC’nin Halk oyunları ekipleri sahne aldı.
Yabancı Konukların gösterilerinin ardından Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Burdur Valisi İbrahim Özçimen’in eşi Nezahat Özçimen tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Final gecesinin konser bölümünde ise 12 yaşındaki Burdurlu Eda Kut tarafından keman dinletisi gerçekleşti. Eda Kut, dünya bestelerinden oluşturduğu konserinde Burdur’un yöresel türküleri ‘Şişideki Gül Yağı’ , ‘Serenler Zeybeği’ ve ünlü üstat Hamit Çine’nin eseri olan ‘Hadi Gali Sen De Gel’ türkülerini kemanla icra etti.

Her yıl geleneksek olarak düzenlenen Burdur belediyesi İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlerinin final gecesinin kapanış konseri ise Kültür Bakanlığı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zerrin Evcil tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 14:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?