9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

İşadamına yanlış kan verilmiş

Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Meral Gültekin, Burdurlu hayırsever İşadamı Mehmet Berberoğlu’na hastanelerinde 3 ünite yanlış grupta kan verildiğini belirlendiğini, ancak kesin ölüm nedeninin kalp yetmezliği olduğunu söyledi.

Başhekim Gültekin, ’’Hasta yakınlarının şikayetleri üzerine, konuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptık. Hastamıza 0 RH (-) verileceğine B RH (+) kan verilmiş. Bu olayın akabinde hastamız diyaliz makinesine bağlanmış ve diğer tüm tıbbi müdahaleler vakit geçirilmeden uygulanmıştır. Ama maalesef hastamız olaydan iki gün sonra vefat etmiştir. Ancak hastamız, verilen yanlış kandan değil, kalp yetmezliğinden yaşamını yitirmiştir. Bizim bir hatamız varsa kesinlikle bunu kabul ederiz ve gerekeni mutlak surette yaparız. Olayın hukuksal tarafı çokta önemli değil bizim vicdanımız sızlıyor. Bu tip tıbbi hatalara dünyanın her yerinde maalesef sık olmasa da rastlanıyor . Ama biz böyle olaylar olabilir bizde gerçekleşti ne yapalım diyemeyiz ve hata hangi aşamada yapılmışsa bu aşamanın sorumlusu kimse bulur ve kesinlikle çok ağır bir şekilde cezalandırırız. Zaten yanlış kan veren kişiler hakkında soruşturma açtık ve soruşturmamız halen devam ediyor. Biz hala olayı tam manasıyla çözebilmiş değiliz. Bilgiler netleşince basına ayrıca açıklama yapacağız" dedi.

Mehmet Berberoğlu, geçtiğimiz hafta içinde evinde abdest alırken düşerek kalçasını kırmış, önce Burdur Devlet Hastanesine oradan da Antalya Tıp Fakültesine kaldırılarak ameliyat edilmiş ve ameliyatının ardından kendisine üç ünite kan verilmiş ve Berberoğlu, 26 Şubat Cumartesi günü akşam saat 20 sularında vefat etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 16:51:18
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 16:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?