8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Jet imamlara taviz yok

Burdur İl Müftüsü Osman Artan, ‘jet imamlara’ taviz verilmeyeceğini söyledi.
Teravih namazını hızlı kıldıran imamlara halk dilinde ‘jet imam’ dendiğini belirten Burdur İl Müftüsü Osman Artan, “Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur” dedi.

Namazın değişmez kuralları olduğunu ve tadil-i erkanın önemini anlatan Artan, “Bunlara tadil-i erkan denir. Yani kişi rükuya gittiği zaman belli bir şekilde durması lazım. Secdeye gidildiğinde de aynı şekilde olmazı lazım. Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur. Bunlar yapıladığında ibadetin doğru şekilde gerçekleştiğinden şüphe duyulur. Duaların cemaatin anlayabileceği şekilde, yavaş okunması gerekir. Peygamber Efendimizin namazların huşu içinde ağır ağır kılınması konusunda bir hadis-i şerifi var. Abdesti hızlı almamız, namazı da ağır kılmamız konusunda tavsiyeleri var. İbadetler cemaatin rızası için değil, Allah rızası için yapılır. Bu yüzden herkes namazı tadil-i erkana göre doğru şekilde kılmalıdır” diye konuştu.

Artan, bazı cami cemaatlerinin imamlardan hızlı teravih kıldırmalarını istediğini, bunun asla kabul edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 15:42:29
Güncelleme :20 Ağustos 2012 Pazartesi 17:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?