30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kaderine terk edildi

Burdur’da esen şiddetli rüzgâr nedeniyle yıkılma tehlikesi gösterdiği için etrafı trafiğe kapatılan Burdur Merkez Gazi Caddesi üzerindeki Hacı Mahmut Cami’sinin minaresi kaderine terk edildi.

Cami çevresinde bulunan çevre esnafı, Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 kişilik ekibin camide inceleme yaptıklarını ve minarenin tehlike arz etmediğini belirtti. Zabıta ekiplerinin kapatılan Gazi Caddesi’ni trafiğe açmalarını söyleyen Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, çevre esnafına yaptığı açıklamada iki gün sonra geleceklerini ve minareye tekrar bakacaklarını ifade etti. Çevre esnafı ise minare şerefesinin göçmesinden dolayı duydukları endişeyi dile getirdi.

Bilindiği gibi Burdur’un en büyük caddesi üzerinde 40 metrelik minaresi bulunan Hacı Mahmut Cami ve etrafı Cumartesi günü saat 14.00’de, her ihtimale karşı polis ve zabıta ekipleri tarafından trafiğe kapatılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferhat IP: 91.49.227.xxx Tarih : 29.03.2009 16:00:49

tabi tabi bi yikilsinda esnafin basina görem sizi 2 gün deyil 2 sene gecer o zaman acimiz büyük olacak ama neyse...........