30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kadın çiftçiler birincilik için yarıştı

Burdur Tarım İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması'nda, Karamanlı ilçesi kadınları birinci oldu.

Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin, siyasi partilerin il başkanları ve belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, "Kırsal alanda kadın çiftçilere verilen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla bu yıl ilimizde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasının altıncısı düzenledik" dedi.

Bucak ilçesi adına Betül Ertekin, Çavdır ilçesi adına İmren Kılınç ve Gülistan Gürsoy, Karamanlı ilçesi adına Gülay Ölmez ve Ayşe Özdemir, Kemer ilçesi adına Emine Solak ve Hatice Yılmaz, Merkez ilçe adına Zeynep Tezcan ve Fatma Candan, Tefenni ilçesi adına Hanım ve Ayşe Tuncer ile Yeşilova ilçesi adına da Serpil ve Meral Kabay'ın yarışmacı olarak katıldığı yarışmada, 15'er soru soruldu. 15 sorudan 14 soruyu bilen Karamanlı ilçesi temsilcileri Gülay Ölmez ve Ayşe Özdemir yarışmanın birincisi olurken, Kemer ilçesi temsilcileri Emine Solak ve Hatice Yılmaz ikinciliği, üçüncülüğü ise Yeşilova ilçesinin kadınları kazandı.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin'e yarışmaya katkılarından dolayı Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven tarafından plaket verildi.

Yarışmanın Burdur kanadının birincileri, 30 Nisan tarihinde yine Burdur'da yapılacak olan bölge finalinde yarışacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 23:07:29
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 23:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?