4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Kadın çiftçilerin büyük başarısı

BURDURLU KADIN ÇİFTÇİLER DÖRDÜNCÜ OLDU

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Kırşehir’de düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Türkiye Finali’nde Burdurlu Kadın Çiftçiler dördüncü oldu.

Geçtiğiimz Nisan ayında Manisa’da yapılan Bölge Finali’nde birinci olan kadın çiftçiler Kırşehir’de düzenlenen Türkiye Finali’nde Erzurum, Karabük, Kırşehir, Sinop, Amasya, Antalya, Diyarbakır, Bilecik ve Yalova’dan katılan kadın çiftçilerle yarıştı. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı yarışmada, Burdurlu kadın çiftçiler Meral Kabay ve Serpil Kabay, yarışmayı son ana kadar önde götürdü. İyi dereceler elde eden Burdurlu kadın çiftçiler yarışmanın son etabında puan kaybederek dördüncülüğü elde etti.

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, bölge finalinde birinci olan kadın çiftçilerin finale kadar yoğun bir tempo ile çalışarak başarılı performans sergilediklerini belirterek, “Bu performansla da ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Türkiye finalinde Burdur çiftçisinin eğitime ve bilgiye önem veren illerden birisi olduğu konusundaki iddiamızı ortaya koyduk. Gelecek yıl ilimizin bu yarışmaya ilgisinin daha yoğun olacağını düşünüyoruz. Katılan yarışmacılarımıza gösterdikleri başarılardan dolayı ve Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’ne ise yarışmacılarımıza sponsor oldukları ve bizleri yarışmada destekledikleri için teşekkür ederim” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 13:46:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?