4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Kalbi başka bedende atacak

KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK

Burdur'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 33 yaşındaki Mustafa Tosun, organlarıyla 7 kişiye hayat verdi.

Mustafa Tosun'un kalbi, karaciğeri, sağ böbreği ve iki göz korneası Antalya Tıp Fakültesi'ne gönderilirken, diğer böbreği ise İzmir tepecik SSK Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledilecek.

Burdur'un Gölhisar ilçesi Ulu Cami Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Tosun'un (33) baş ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Gölhisar Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Tosun'un ailesi, organ bağışında bulunmaya karar verdi. Ulusal Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ve Burdur Organ Nakli İl Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonuyla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Burdur'a gelen Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Uzm. Dr. Özgür Akaya ve Uzm. Dr. Bülent Dinç, Mustafa Tosun'un kalbi, böbrekleri, karaciğeri ve göz kornealarını yapılan operasyonla aldı.

Ameliyat öncesi bir açıklama yapan Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Burdur'da ilk defa bir kadavra bağışı olduğunu belirterek, alınan organların uygun olan hastalara nakledileceğini söyledi. Dinçkan, böbreğin birinin İzmir Tepecik SSK Hastanesi'nde, diğer organların ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalara nakledileceğini kaydetti.

Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyat sonrası Mustafa Tosun'un kalbi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere karayolu ile götürüldü. Tosun'un kalbinin alınmasından sonra böbrekleri ve sonradan gelen ekip ile iki korneası alınarak, karayoluyla Antalya Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 23:40:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 12:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Kılıç IP: 85.99.157.xxx Tarih : 23.02.2010 17:13:29

'Mustafa Tosun'un kalbi, karaciğeri, sağ böbreği ve iki göz korneası Antalya Tıp Fakültesi'ne gönderilirken, diğer böbreği ise İzmir tepecik SSK Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledilecek.' Burası 6 organ yapıyor ki zaten kornea tıpta tek sayılır. Yani 5 organ yapar... 7. nerenizden uydurdunuz kardeşim... Lütfen daha ciddi davranalım bu tür haberlerde... Okunurluluğu arttırmak için sıkmayın kafadan...