30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kalp hastalarına müjde!

BURDUR DEVLET HASTANESİNDE KALP PİLİ AMELİYATLARI BAŞLADI

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Serdar Turgut, hastalarına kalp pili takma ameliyatlarına başladıklarını açıkladı.

Bir hastanın kalp pili ihtiyacı sebebiyle başlanan ameliyatlar hakkında bilgi veren Opr.Dr. Serdar Turgut, kalp pili takma ameliyatlarını başarıyla yaptıklarını söyledi.

Kalp pili ameliyatları başlamadan önce kalp pili ihtiyacı gören hastaların yoğun bakım ünitesinde izlendiğini belirten Turgut, kalp hastalarının kalp atışını hızlandırmak için kalp pili ameliyatları yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Kardiyoloji servisinin ameliyatlar konusunda büyük başarı sergilediğini ifade eden Turgut, şöyle konuştu: "Kalıcı kalp pili takılması işlemi ameliyathane şartlarında ve skopi cihazı ile yapılan ileri kardiyolojik bir işlem olup Burdur Devlet Hastanesinde ilk kez başarıyla uygulanmıştır. Hastanemiz teknik donanımı kalıcı kalp pili, hastaların takip ve tedavisi açısından yeterli düzeyde bulunmaktadır. Kalıcı kalp pilleri ileri derecede gelişmiş teknoloji ürünleri olup hastanın kalp atışlarının aşırı yavaşlaması halinde hastanın normal yaşamını sürdürebilmesi için gerekli kalp hızını sağlamak üzere vücuda yerleştirilen bir cihazdır."

Başhekim Turgut, Burdur Devlet Hastanesi olarak hastalara iyi hizmet vermeye özen gösterdiklerini, doğru teşhis yapabilmek için çağdaş ileri teknoloji cihazlarıyla hastaneyi donatmaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 10:00:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?