30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kapıdan süt dağıtımı yapılacak

Burdur Ziraat Odası tarafından hazırlanan proje ile evlere günlük süt ulaştırılacak.

Bu kapsamda ilk olarak basit bir paketleme sistemi kurulacak. Daha sonra sipariş üzerine süt, günlük olarak vatandaşa ulaştırılacak. Proje sayesinde hem vatandaş günlük taze süt içecek, hem de çifti, sütünü isteği fiyattan satabilecek.



Proje dahilinde Burdur'un günlük sütü toplanarak açılacak olan işletmede pastörize edilecek. Toplanan süt, gelen talep ve siparişe göre günlük olarak 1, 2, 3 ve 5 litre gibi çeşitli boyutlarda paketlenerek vatandaşın isteğine göre evine kadar götürülecek. Yani vatandaş haftanın belirli günlerinde veya her gün istediği kadar sütü kapısında hazır bulacak.

Günlük 600 ton süt üretim kapasitesine sahip olan Burdur, halen bu sütün ancak yüzde 10'unu işleyebiliyor. Açılacak olan işletme ile Burdur'daki sütün üçte birinin değerlendirileceğini belirten Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin, süt pazarının da bu sayede bir düzene gireceğini ve çiftçinin çok daha fazla kazanabileceğini belirtti.

Tekin, "Belirlediğimiz hedefe göre 5 yıl sonra Burdur'un 600 ton olan süt kapasitesi bizim ihtiyacımızı karşılamayacak hale gelecek." dedi. Vatandaşın suyu bittiğinde damacana suda olduğu gibi telefonla süt siparişi verebileceğini belirten Tekin, veya daha önceden bildirdiği günlerde periyodik olarak süt servisi yapılacağını kaydetti. Proje kapsamında birkaç yıl içerisinde Denizli, Isparta, Antalya ve Afyon gibi illere pazarlama ağı kurulacağını belirten Tekin, "Süt Burdur'dan pastörize edilip paketlenecek ve Antalya'ya kurulan pazarlama ağı ile talep belirlenip günlük ona göre gönderilecek." dedi. Projeye sivil toplum örgütlerinden ve AB fonlarından destek almaya çalıştığını kaydeden Tekin, gerekli finansal desteği elde ettikleri anda uygulamaya geçeceklerini ifade etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 10:04:32
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?