4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Karaçal Barajı sevindirdi

KARAÇAL BARAJI SEVİNDİRDİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun kapaklarını kapattırdığı Burdur Karaçal Barajı'nda, 6 ayda 25 milyon metreküp su tutuldu. Karaçal Barajı'nın kapasitesinin 75 milyon metreküp olduğunu dile getiren Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Karaçal Barajı'nın hızla su tutmasının heyecan verici olduğunu söyledi.

Vali İbrahim Özçimen, Karaçal Barajı incelemesinde, Karaçal Barajı'nı ilk olarak gazetecilere uzaktan gösterdi. Vali Özçimen, geçen Kasım ayında, Sayın Bakanımızla birlikte su tutma töreni yaptıklarını belirterek "Tören günü yağışlı bir gündü. Bugün de yağışlı bir gün, gördüğünüz gibi tuttuğumuz sular daha da yükselecek, ondan sonra inşallah 17-18 ay sonra bu arada sulama tesislerini, sulama kanallarını yapacağız" dedi.

Vali Özçimen incelemesinin devamını barajda sürdürdü. Baraj göleti kıyısını ve barajı kuş bakışı gösteren yönetim birimi balkonunda incelemesine devam eden Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Göller Bölgesine 4 kilometrekarelik bir göl daha kazandırmış bulunuyoruz. Burada 506 hektar arazi 11 Kasım 2011 tarihinden itibaren sulamaya açılmış olacak. Proje ihalesini bitirdik. Önümüzdeki sene inşaatı devam edecek" diye konuştu.

KARAÇAL BARAJI SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:45:04
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?