30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Karaçal barajı'nda su tutulma töreni

BAKAN EROĞLU, KARAÇAL BARAJI SU TUTULMA TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'un GAP'ı olarak adlandırılan ve inşaatı 16 yıldır devam eden Karaçal Barajı su tutulma törenine katıldı. Toplam 220 milyon TL'ye malolan barajın kapakları Bakan Eroğlu'nun telsizden verdiği talimatla kapatıldı.

Burdur ovalarına can vereceği düşünülen Karaçal Barajı'nda su tutmak için bir tören düzenlendi. Yağmur altında yapılan törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur protokolü ve Karaçal halkı katıldı. Törende ilk önce Suna Uzal İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra konuşan Bakan Eroğlu, inşaatına 1993 yılında başlanan Karaçal Barajı'nı Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ayrılan ödeneklerle çok hızlı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Bu barajın AK Parti iktidar olmasaydı 80 yılı aşkın bir sürede biteceğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Bin TL ödenekle iz bedel olarak duruyordu. Biz iktidar olduktan sonra bu baraja ağırlık verdik. Bu baraj ile 50 bin 60 dekar alan suyla buluşacak. AK Parti hükümeti Türkiye'deki bütün illere olduğu gibi Burdur'a da önem veriyor. Bu barajın maliyeti devlete 220 milyon TL ama halkımız için ne yapılsa az, helal olsun, bereketli olsun."

Burdur'un hizmetkarı olduklarını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Bu baraj için hazırlanmış sulama projesi günümüze hitap etmiyordu. Bunun değiştirilip modern ve kapalı sulama sitemi yapılması için gerekli talimatı verdim. Bu sene planlaması bitti ve onaya gönderildi. 2010 yılı yatırım planına konulup gerekli çalışmalara başlanacak. Bizim verdiğimiz talimatların yerine gelmesi gerekir ve 11.11.2011'de saat 11.11'de sulama siteminin açılışını yapacağız."

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Karaçal Barajı ana gövdesine giderek elindeki telsizle baraj teknisyenine kapakları kapatması için emir verdi. Bakan Eroğlu kapakların kapatılmasından sonra "Kapaklar kapatıla, su tutula, Karaçal barajımız bereketli ola" dedi.

BAKAN EROĞLU, KARAÇAL BARAJI SU TUTULMA TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EROĞLU, KARAÇAL BARAJI SU TUTULMA TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:01:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?