4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Katı atık projesi başlıyor

KATI ATIK PROJESİ BAŞLIYOR

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı’nda ‘Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi’nin mart ayında ihale edilip, projeye başlanacağını söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Akkaya yaptığı konuşmasında, ‘Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi’nin Çevre Bakanlığı tarafından onaylandığını ve geçtiğimiz günlerde projede kullanılmak üzere 1 milyon 822 bin 969 TL ödenek tahsis edildiğini belirtti.Başkan Akkaya, Burdur Belediyeler Birliği’ne bağlı 30 belediyenin katı atıklarının bertaraf edileceği tesislerin, 18 hektarlık bir arazide inşa edileceğini söyledi.

Yer tahsisleri ve kamulaştırmaların tamamlandığını kaydeden Başkan Akkaya: “Fizibilite ve ÇED raporları hazırlandı. İhale şartnamesi tamamlandıktan sonra Mart ayı içerisinde ihaleye çıkılacak ve projeye başlayacağız. Katı atıkların düzensiz depolama yapılması önemli olumsuzluklar ortaya çıkarabilecek kapasitede. Hayata geçireceğimiz katı atık bertaraf sistemi, evsel ve evsel nitelikli katı atıklar ile tıbbi atıkların katı atık mevzuatına uyumlu olarak ayrı toplanması, taşınması, geri kazanılması, düzenli depolanması, sızıntı sularının ve depo gazlarının bertarafı bileşenlerini kapsayan bir projedir” diye konuştu.

KATI ATIK PROJESİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:41:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?