3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Katı atıklar ekonomiye kazandırılacak

Burdur Belediyesi'nin 'Katı Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması adı altında yürütülmeye başlanacak olan proje öncesinde' toplumun her kesimini bilgilendirmeye yönelik toplantıları sona erdi. 

Muhtarlar, sivil toplum örgütü liderleri, apartman ve site yöneticileri, esnaflar ve okul müdürlerine verilen eğitimler sonucunda, Katı Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması projesi tanıtılmış oldu. 

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, üzerinde önemle durduğu proje için toplumsal mutabakatın sağlanması gerekliliğine işaret etti. Başkan Akkaya, "Burdur'da günde 100 ton çöp üretiliyor. Bu çöplerin yüzde 50'si organik, yüzde 30'u geri dönüşebilen katı atık diye tabir ettiğimiz atıklar, diğer yüzde 20'lik kısım ise çeşitli atıklardan oluşuyor. Çevre ve çöp şu anda dünyanın en önemli sorunlarından birisi konumunda. Hiçbir çöp sonsuza dek yok olmuyor. 

Bir poşet bin yılda doğadan yok oluyor ve yok olma sürecinde doğayı tahrip ediyor. 1 adet kalem pil 3 bin metreküp toprağı kirletiyor. Bunun gibi çeşitli örnekleri sıralamak mümkün. Hedefimiz, geri dönüşebilen katı atıkları değerlendirerek ekonomiye katkı sağlamak. Elde edeceğimiz ekonomik kazançla öğrencilerimize burs, hastalarımıza ilaç sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 17:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duman süleyman IP: 81.213.174.xxx Tarih : 13.11.2006 02:30:50
PROJENİN GERÇEKLEŞMESİ BURDUR HALKINI VE MİLLETİ MEMNUN EDECEKTİR.