9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Kazı çalışmasında su kaynağı bulundu

Burdur'da eski bir su kaynağı bulundu. Köprü genişletme çalışması yapan Burdur Belediyesi ekipleri, yıllar önce Burdur halkının içme suyu ihtiyacını karşıladığı su kaynağını tesadüfen ortaya çıkardı.

Çalışmalar sırasında kaynağı bulan belediye ekipleri, suyun nereden geldiği hakkında araştırma başlattı.

Yapılan incelemeler sonucunda, ’yortu’ denilen taş yapıyla düzenlenmiş su yolu, kaynağın çıkışına kadar çok ince bir işçilikle işlenmiş ve kaynağın başına kadar getirilmiş bir şekilde bozulmadan ilk günkü gibi sapasağlam bulundu.

Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen çalışmalar sırasında Mehmet Ali Eren (86) adlı vatandaş, eskiden kaynağın isminin "Öküz Battı Pınarı" olduğunu belirtirken, "İnsanlar tarlaya giderken bu pınara inerler ve şu an bile hala bozulmadan duran yortu, yani taş yapıyla döşenmiş su yolunun pınar başından testilerini doldururlardı" dedi.

Bölgede deri tabaklama işi yapanların bulunduğunu belirten Eren, eskiden esnafın suyu buradan kullandığını ve bu suyun büyük kolaylık sağladığını ifade etti. Yıllardan beri her gelen belediyenin bu kaynağın üzerini doldurduğunu belirten Eren, "Belediyeler, halk bedava su içmesin diye bu pınarın üzerine kapadı" dedi.

Kaynakla ilgili olarak bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya da, Burdur’un tüm tarihi değerlerine sahip çıkan bir anlayışla yöneticilik yaptıklarını, bölgede ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkmış olan bu kaynak suyunun kendilerini de çok sevindirdiğini belirterek, "Şu an itibarıyla suyu dereye akıtıyoruz, yapacağımız çalışmalar ve tahlillerin ardında bu suyu tekrar Burdur halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Böylesine güzel bir sürprizin bizim dönemimizde ortaya çıkması da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kimse merak etmesin, biz hiçbir zaman hiçbir şeyin üstünü örtmeyiz" dedi.

En kısa zamanda bu konuyla ilgili olarak somut işler yapacaklarını belirten Başkan Akkaya, "Kaynak en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?