8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Kendileri küçük hedefleri büyük

Burdur Emniyetspor’lu minik güreşçiler, Muğla’da gerçekleştirilen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda takım halinde üçüncü oldu. Takımın en büyük hayali ise, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak.

Türkiye finalinde minik bayanlarda 30 kiloda güreşen Songül Çoşkun’la, 34 kiloda güreşen Kader Çoşkun Türkiye birincisi oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Burdur Valisi Can Direkçi, başarılar elde edip Burdur’u yurt içi ve yurt dışında tanıtan her sporcuya gereken desteğin verileceğini söyledi.

Türkiye Güreş Şampiyonası’nda, Emniyetspor Minik Bayan takımının takım halinde Türkiye 3.’sü olmasından ötürü büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Direkçi, yapılacak olan diğer müsabakalarda minik güreşçilerin takım halinde Avrupa ve dünya şampiyonu olmalarının en büyük dileği olduğunu belirtti.

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonası’nda Burdur’u büyük bayanlarda 48 kiloda Canan Aktürk ve 51 kiloda Kadriye Coşkun’un temsil edeceğini belirten Antrenör Engin Bakay, minik güreşçilerin takım halinde Türkiye 3.’sü olmasından dolayı Burdur’a görevlerini yapmış olmanın huzuru ve mutluluğula döndüklerini söyledi.

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonası’nda iki güreşçisinden şampiyonluk beklediğini dile getiren Bakay, müsabakalarda Türkiye’yi minikler dalında beş güreşçi, büyükler dalında da 2 güreşçinin temsil edeceğini belirterek, "Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonası’na miniklerde 30 kiloda Songül Coşkun, 34 kiloda Kader Coşkun, 52 kiloda Fadime Koç, 57 kiloda Demet Erol ve 57-62 kiloda da Ayşe Duran temsil edecek" dedi. Antrenör Bakay, büyük bayanlarda 48 kiloda Canan Aktürk’le 51 kiloda Kadriye Coşkun’un temsil edeceğini açıkladı.

Şampiyon güreşçileri makamında kabul eden Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik, güreşçilerin yakaladığı başarıyla Burdur halkını ve emniyet camiasını ziyadesiyle memnun ettiğini ifade ederken, "Başta bu şampiyonları yetiştiren Engin Bakay hocamız olmak üzere tüm sporcularımıza gayret ve azimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Emniyet teşkilatı gibi Burdur halkının da sporcularla gurur duyduğunu belirten Emniyet Müdürü Sevendik, "Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonası’nda tüm güreşçilerimden şampiyonluklar bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 22:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?