4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Kırmızı ışık kavşak kapattı

Bucak ilçesinde uzun zamandır fazla kırmızı ışık tartışmasına İlçe Trafik Komisyonu noktayı koydu. İlçenin en hareketli Hükümet Konağı kavşağındaki döner kavşak kapatılıyor.

1926 yılından itibaren ilçenin kuruluşu ile birlikte hizmet veren Süleyman Demirel Bulvarı ile Hastane Caddesi ve Milli Egemenlik Caddelerini bir birine bağlayan Hükümet Konağı girişindeki kavşak İlçe Trafik Komisyon kararı ile kapatıldı.
Kararda sebep olarak da ilçede çok aşırı trafik ışığının bulunması ve sürücülerin ışıklarda çok bekledikleri için karar alındığı belirtildi.

Bucak’ın en yoğun yaya ve trafik akışının olduğu, Hükümet Konağına girişin sağlandığı ve zaman zaman kestirim olarak ambulansların geçiş noktası olarak kullandığı döner kavşağın kapatılmasına tepki gösteren ilçe sakinleri “Kırmızı ışık çokluğundan yakınılıyor, kırmızı ışıkta çok bekleniyor diyenler insan sağlığına ve canına önem vermemektedirler. İnsan canından önemli hiçbir şey yoktur. Eğer ille kapatılması gerekiyorsa, hiç trafik yoğunluğu olmayan kahveler girişindeki ilk döner ve ışık, eski belediye kantarının bulunduğu yerdeki döner kavşak ve Emniyet Müdürlüğü önündeki döner kavşaklar kapatılmalıdır. Şehrin en yoğun yaya ve araç trafiğinin olduğu kavşağın kapatılmasına anlam veremiyoruz” diyerek yakındılar.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 15:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?