30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Köy-Koop’tan GDO’suz fidan

KÖY-KOOP’TAN GDO’SUZ FİDAN

KÖY-KOOP Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur’da satılan fidanların, sertifikalı, yerli üretim ve GDO’suz olduğunu söyledi.

KÖY-KOOP Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur’a ilk etapta bin 100 fidan getirdiklerini, amaçlarının garantili ve güvenilir fidanları dağıtmak olduğunu aktardı.

Başkan Yıldız, “50 yıldır İzmir Ödemiş Badeli’deki Kooperatif sertifikalı ve lisanslı fidan yetiştirip pazarlıyor. Biz de KÖY-KOOP Burdur olarak ilk etapta bin 100 fidan getirttik. Fidanlar şu an hazır. Amacımız; ne olduğu belli olmayan, cinsi ve kalitesi belli olmayan fidanların yerine garantili ve güvenilir fidanları Burdurlularla buluşturmak. Şu anda anlaşma imzaladık. Ayrıca 300 ve daha yukarı fidan alan üreticilerimiz için gerekli Ziraat Mühendisi danışmanlığı da sağlanacak. Satışlarımız başladı” dedi.

Yıldız, meyve ve süsü bitkileri ihtiva eden fidanlardan kim hangi talepte bulunursa o fidanların temin edileceğini belirterek, Burdur iklimine uygun bu fidanların hazır olduğunu vurguladı. Başkan Yakup Yıldız Burdurluları ve üreticileri KÖY KOOP Birliği alt katındaki fidan sergisine davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 14:16:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 14:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?