4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Köy okulu 2. döneme yetişecek

ELSAZI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU İKİNCİ DÖNEME TAMAMLANACAK

Burdur'un Bucak ilçesinde 2008 yılında Bucak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından temeli atılan ancak üç yıldır tamamlanamayan Elsazı Köyü İlköğretim Okulu'nun ikinci döneme yetiştirilmesi planlanıyor.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem Elsazı İlköğretim Okulu inşaatında inceleme yaptı. Elsazı köyünün beş mahallesi ile birlikte Karacaören, Dutalan, Çamlık köylerinin taşıma merkezi olarak planlanan Elsazı Köyü İlköğretim Okulu, 8 derslikte 240 öğrenciye eğitim ve öğretim verecek.

Elsazı Köyü İlköğretim Okulu'nun bu yıl ikinci döneme yetiştirilmesi için gerekenin yapılacağını belirten Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, "Bölge çok dağınık. Bölgedeki dağınıklığı toparlayabilmek için Elsazı köyünde yapımına başlanan taşıma merkezi olarak düşünülen ilköğretim okulu ikinci döneme yetiştirmeye çalışacağız. Bu okulun tamamlanması ile dağınık durumdaki mahalle ve köylerdeki çocuklar gününün yarısını yol yerine okulda geçirecek" dedi.

Elsazı Köyü Muhtarı İbrahim Özçelik ise üç yıldır okulun tamamlanmasını beklediklerini belirterek, "Köyün beş mahallesindeki çocuklar Karacaören köyündeki ilköğretim okuluna gidiyor. Çocuklarımız gününü ders ile geçireceklerine sabah akşam yallarda geçiriyorlar" diye konuştu.

ELSAZI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU İKİNCİ DÖNEME TAMAMLANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 10:19:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 10:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?