4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Köylerde gönüllü itfaiyeci dönemi

BURDUR KÖYLERİNDE GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ DÖNEMİ

Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi işbirliğiyle merkeze bağlı tüm köylerde gönüllü itfaiyeciler yetiştirilecek. Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Bundan sonra bu tankları daha bilinçli kullanacak vatandaşlarımızı da yetiştireceğiz" dedi.

Burdur'da, "Yangına İlk Müdahale Eğitim Projesi" kapsamında "Gönüllü Yardım Timleri Eğitim Protokolü" imzalandı. Burdur Valiliği toplantı salonunda imzalanan protokol öncesi Vali İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya basına açıklamalarda bulundu. Vali İbrahim Özçimen, daha önce merkeze bağlı birçok köye yangın söndürme tankları aldıklarını hatırlatarak, bu tanklar sayesinde köylülerin uzman itfaiye ekipleri gelene kadar yangına müdahale ettiklerini ve bazı yangınları söndürdüklerini

söyledi.

Vali Özçimen, yapılan protokol ile Burdur'un köy yangınlarıyla mücadelede büyük bir adım daha attığını anlattı. Tüm köylerde yangın söndürme konusunda eğitimli 3'er gönüllü itfaiyeci bulunacağını belirten Özçimen, şöyle konuştu: "Burdur zaten yangınların az yaşandığı bir il. Orman yangınlarında bile 2008'de 20, 2009 da 10 hektar alanımız yanmış. Biz tabii ki bu rakamı sıfıra çekmeye çalışıyoruz. Orman yangınlarına sıfır toleransı kendimize ilke edindik. İnşallah bu yeni proje ile köylerimizde çıkan yangınlara çok daha bilinçli ve hızlı müdahale edilebilecek. Burdur Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da, yangın söndürme eğitimlerinin kendilerine bağlı Burdur İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından verileceğini belirtti. Bunun çok faydası olacağına inandığını söyleyen Akkaya, "Sayın valimize çok teşekkür ediyorum çünkü işin maddi külfetini vilayetimiz üstlendi. Biz de bu işin eğitim yönünü yüklendik. Yangınsız bir dönem diliyorum" diye konuştu. Vali Özçimen ve Belediye Başkanı Akkaya, hazırlanan protokolü imzalayarak hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 09:34:02
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 09:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?