9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Kredi kartına taksitli kurban satışı

Burdur’da kurbanlıkları satamayan küçükbaş kurbanlık satıcısı çareyi kredili satışla buldu. Burdur hayvan pazarında kurbanlık satan Hasan Aktan isimli esnaf, kurbanlık koyunlarını kredi kartı ile satışa sundu.

Kredi kartı ile kurbanlık koyun satışlarını bayramın birinci gününe kadar sürdüreceğini belirten Aktan, üç gün kurbanlık koyun satamayınca kredili satışa başvurduğunu söyledi. Hayvan pazarına kendi beslediği yüz yetmiş damızlık Merinos cinsi koyunu kurban satışına çıkardığını ifade eden Aktan, iki gün içinde kredili yüz kırk kurbanlık koyun sattığını belirtti. Kredi kartı ile kurbanlık alanların yüzde 70’inin memur olduğunu ifade eden Aktan, koyunları 180 YTL ile 220 YTL arasında sattığını söyledi. Öte yandan Burdur Valisi Can Direkçi, hayvan pazarını gezerek küçükbaş kurbanlık aldı. Vali Can Direkçi, kurbanlık hayvan satıcıları ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven şöyle konuştu, "Biz ülkemizin Hollanda’sı olarak bilinen Burdur hayvan pazarına bu yıl uyguladığımız sıkı denetim sayesinde hastalıklı ve küpesiz hayvan sokmadık. Vatandaşlarımız kurban ettikleri hayvanların etini güvenli bir şekilde tüketebilirler. Bu yıl esnafımızın işleri biraz durgun gözüküyor ama ben burada birinci,ikinci günlerde de satış yapılacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 15:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?