30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kriz mermere işlemedi

Burdur Aytaç Akın Mermer Fabrikası sahibi Ercan Akın, küresel krizin birçok sektörü olumsuz etkilediğini, ancak mermercilerin iş bağlantılarının artmasını sağladığını söyledi.

Krize karşı daha önceden birçok tedbir aldıklarını belirten Akın, 1 yıl öncesinden gerekli önlemleri aldıklarını ve işçi çıkarmadıklarını anlattı. Suudi Arabistan Krallığı ile bağlantı kurduğunu ifade eden Akın, ortalama 300 bin dolarlık ihracat anlaşması yaptıklarını belirtti. Akın, "Krizi iyi kullanmak gerekiyor. Rakiplerimiz çok. Çünkü mermerin yaklaşık 2 bin yıllık hatta daha eski tarihi söz konusu. Özellikle İtalya ve İspanya bu sektörün ilk duayenleri.

Tabii onlar teknoloji ve pazar olarak bizden öndeler. Ama biz de sesimizi son birkaç yıldır dünyaya iyi duyuruyoruz. Özelikle fuarlar aracılığı ile dünya pazarlarına girip rakiplerimizle yarışır hale geldik" dedi.

Tekstil sektöründe olduğu gibi mermer sektöründe de moda olduğunu ifade eden Akın, "Mermer estetik ve göz zevkine dayalı bir ürün. Nasıl tekstilde moda takip ediliyorsa mermerde de değişik renkler alternatif olarak değerlendiriliyor. Biz de bunu göze alarak yaklaşık bir yıl önce Burdur bejinin dışında yeni ocak çalışması yaptık. Gümüş renkli mermeri alternatif olarak sunarak yeni bir moda sunduk" ifadesinin kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?