4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Küçük Ozan artık duyabilecek

KÜÇÜK OZAN’A İŞİTME  CİHAZI

Burdur’da doğuştan işitme kaybı olan Ozan Bilkay işitme cihazına kavuştu.

Burdur Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi olan ve doğuştan yüzde 85 işitme kaybı olan Ozan Bilkay’ın annesi Hanife Bilkay, Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek işitme cihazı alınmasını istedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 7 bin lira tutarındaki işitme cihazı, Ozan’ı okulunda ziyaret eden Burdur Valisi İbrahim Özçimen tarafından hediye edildi.

Oğlunda doğuştan yüzde 85 işitme kaybı olduğunu söyleyen anne Hanife Bilkay, “Ozan’da işitme kaybı olduğunu 2 yaşında fark ettik. Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek işitme cihazı alınmasını talep ettik. Vali İbrahim Özçimen’e teşekkür ediyorum. Bu isteğimizi yerine getirdi. Çocuğum bu cihaz sayesinde eğitimini sıkıntısız bir şekilde sürdürecek” dedi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ise Ozan’a FM sistemli işitme cihazı alındığını belirterek, “Ozan bu cihaz olmasaydı eğitiminde arkadaşlarından geri kalacaktı. Şimdi bu cihaz sayesinde iyi bir eğitim alacak. Günlük hayatını normal bir şekilde sürdürebilecek. Ozan’ın ve ailesinin yüzünü güldürdüğümüz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

KÜÇÜK OZAN’A İŞİTME  CİHAZI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 16:32:02
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?