30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kültür merkezine ödenek desteği

KÜLTÜR MERKEZİNE BÜYÜK DESTEK

Burdur il Kültür ve Turizm Müdür vekili Mehmet Tanır, Burdur Belediyesi tarafından yapılan kültür merkezi inşaatına 500 milyon Tl ödenek aktarıldığını bildirdi.

Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay ile AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Mehmet Alp’in görüşmeleri sonucu Burdur belediyesi tarafından yapılan Kültür merkezine 500 milyon TL aktarıldı. Burdur il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, yapılan ödeneğin bugün aktarıldığını açıkladı. Mehmet Tanır ödeneğin ‘Kamu Eliyle Yapılan kültür Yatırımları Destek Projesi’ kapsamında Burdur’a kazandırıldığını dile getirdi.

Burdur Belediyesi Kültür merkezinin uluslararası faaliyetlerin yapılacağı şekilde tasarlandığını belirten Tanır, “Kültür Merkezleri, Milli kültürün tanıtılması çerçevesinde, toplantılar, sergiler, kurslar, gösteriler, yarışmalar, sesli ve görüntülü programlar düzenlemek; okuma alışkanlığını ve fikir faaliyetlerini geliştirici çalışmalar yapmak, hologram ve yerel etnografya galerileri açmak ve bu amaçla özel ve tüzel kişiliği haiz kurum ve kuruluşlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği yapmak üzere tasarlanmış üstyapılardır. Kültürel değerlerimizi koruma ve gelecek kuşaklara aktarma, kültürel faaliyetleri Burdurlu halkımıza rahat ve kaliteli ortamlarda sunma fırsatı vereceği düşüncesi ile hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:55:02
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?