30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney kesimlerinde başlayacak olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren iç ve güney bölgelerimizde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ege ve Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın kuzey ilçeleri), İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sivas) ile Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ege ve Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın kuzey ilçeleri), İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sivas) ile Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI

Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:30:54
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?