8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Mahkumlar aktör oldu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde düzenlenen programla kutlandı. Gecikmeli olarak hazırlanan programda mahkumlar stres attı.

Burdur E-Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi çalışanları ile Eğitim Fakültesi öğrencileri ve hükümlü ve tutukluların hazırladığı programda, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği, finansmanı İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce karşılanan Saç Bakımı ve Kuaförlük, Hediyelik Halı ve Serigrafi Kursu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cezaevinde açılan 1. kademe okuma-yazma kursunda başarılı olanlara sertifikaları verildi.

19 Mayıs 1919 tarihinin önemine değinen Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Arı, "19 Mayıs 1919’da Samsun’da bir güneş doğdu. 19 Mayıs 2005’te, o güneş hala burada; o güneş, Atamız’ın açtığı yolda, onun hür ve demokratik fikirleri ile sizlerin, bizlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Sizler, Cumhuriyet’in, Atatürk İlkeleri’nin, demokrasinin ve özgürlüklerin kıymetini bilin. Kimseye bu özelliklerden taviz vermeyin" dedi.

Düzenlenen etkinliğe, Burdur Valisi Can Direkçi, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Arı, İl Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik, İş-Kur İl Müdürü İsmail Bıyık da katıldı.

Tutuklu ve hükümlüler tarafından, ’O Yasak, Bu Yasak’ adlı skeç oynandı. Ardından Cezaevi Folklor ekibi tarafından Teke Yöresi oyunları sergilendi. Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, Türk Sanat Müziği konseri verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 15:07:31
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 13:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?