30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Mahkumlar folklor öğreniyor

MAHKUMLARA FOLKLOR KURSU

Ağlasun ilçesinde bulunan cezaevinde folklor kursu veriliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Cezaevi Müdürlüğü'nün işbirliği ile cezaevinde yatan 5 tutuklu ve 35 hükümlü olmak üzere toplam 40 kişiye; Ağlasun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün görevlendirdiği bir müzik öğretmeni, halk oyunları kursu veriyor. Uygulamalı verilen kursta, Türkiye'nin değişik yörelerinden özellikle Teke, Aydın ve İç Anadolu yöresine ait oyunlar mahkumlara öğretiliyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürvekili Süleyman Göze, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik başlattıkları halk oyunları kursunun cezaevi sonrası sosyal yaşamda da her zaman lazım olacak bir halk kültürü niteliğinde olduğunu söyledi.

Ceza almış veya cezası kesinleşmemiş kader mahkumlarına başlattıkları kurs hakkında bilgi veren Göze, şöyle konuştu: "İçeride kaldığı süre zarfında stres ve düşünceden bir nebze olsun uzaklaşıp, halk kültürüyle iç içe yaşaması amacıyla da pozitif yönlü bir kurs niteliğinde. Amaç sadece kurs vermek değil hayata olan bağlılığını da yitirmemesi, topluma kazandırılması ve suçtan uzak kalması bağlamında örnek gösterilebilecek bir kurs. Ağlasun Adliyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile cezaevinde

yatan kader mahkumlarına yönelik toplumsal ve sosyal içerikli değişik kurslar her yıl belli zaman aralıklarında açılarak topluma kazandırılması amacıyla etkinliklerden ve çağın gereksinimlerden yaralanılması sağlanıyor. Ceza İnfaz Memurları da açılan kurslardan tutuklu ve hükümlüler kadar yararlanma fırsatı yakalıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 17:50:47
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?