7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

'MAKÜ'ye sahip çıkın'

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, "Burdurlular bedelli asker gitti diye ağlamasınlar, MAKÜ'ye sahip çıksınlar" dedi.

Rektör Prof.Dr. Mustafa Saatcı, 2011 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. MAKÜ'nün 2011 yılında Çavdır Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açıldığını ifade eden Rektör Saatcı, "Üniversitemizin Çavdır Meslek Yüksekokulu'nun kurulması ile ilgili teklifi, 05 Ocak 2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca söz konusu teklif uygun görülmüş ve Çavdır Meslek Yüksekokulu açılmıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu açılması teklifimiz; Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Bu yüksekokullarımızın açılması için Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin toplam öğrenci sayısının 16 bin 516 olduğu belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, şöyle konuştu: "MAKÜ'de ön lisans eğitimi gören 9 bin 587, lisan eğitimi gören 6 bin 697 ve lisansüstü eğitim gören 232 öğrenci olmak üzere toplam 16 bin 516 öğrenci bulunmaktadır."
Rektör Saatcı, konuşmasında uzaktan eğitim, akademik personel sayısı, öğretim üyesi sayısı, uluslar arası yayın sayıları, idari personel sayısı hakkında bilgi sundu.

MAKÜ Bolonga süreci, Erasmus Değişim Programı ve Farabi Değişim Programı hakkında bilgi veren Saatcı, şunları söyledi: "2011 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS -ECTS) Etiketi için 11, Diploma Eki (DE -DS) Etiketi için 27, yükseköğretim kurumu tarafından başvuruda bulunulmuştur. Merkez Başkanlığı tarafından Avrupa Komisyonuna nihai değerlendirme için gönderilen 4 yükseköğretim kurumu başvurusundan 3'ü AKTS, 15 yükseköğretim kurumu başvurusundan 14'ü ise DE Etiketi almaya hak kazanmıştır. Erasmus Değişim Programı çerçevesinde 16 ülke, 50 üniversite, 25 programdan yararlanıyoruz. Bunlar Polonya, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Macaristan, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Litvanya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Letonya ülkeleridir. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında; 53 öğrenci yurt dışına gidecek, 11 öğrenci de yurt dışından gelecektir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında; 18 öğretim elemanı yurt dışına gidecek ve 10 öğretim elemanı yurt dışından üniversitemize gelecektir."

Farabi Değişim Programı çerçevesinde 26 üniversite ile değişim protokolü imzalandığını anlatan Saatcı, şunları söyledi: "2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 63 öğrenci farklı üniversitelere gidecektir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizin farklı bölümlerinde 13 öğrenci öğretim görecektir."
MAKÜ'nün Webometrics sıralamasında 20 bin üniversite arasında 3655'inci sırada olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Saatcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Webometrics sıralamasında tüm dünyada bulunan 20 bin üniversite var ve bizim üniversitemiz 20 bin üniversite arasında 3 bin 655'inci sıradadır. Başka ülkelerin bayrakları arasında bir Türk Bayrağı görmek gurur verici"

MAKÜ'nün 2011 yılı bütçesinin 66 milyon TL olduğunu dile getiren Rektör Saatcı, 2011 yılında personel, sosyal güvenlik, mal ve hizmet alımı, yatırım ve sermaye transfer olmak üzere 65 milyon 983 bin TL harcama yapıldığını ifade etti.
Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sektörel bazda Burdur'un kalkınmasına büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Rektör Saatcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Laboratuvarımız; 2012 yılında hem akademik kadromuza hem de Burdur ve çevresine hizmet vermek için faaliyete başlayacaktır. Araştırma Merkezi, yaklaşık 25 bin metrekaredir. Bunun 842 metrekaresi enstrümantal laboratuvarlarına, 50 metrekaresi numune hazırlık laboratuvarlarına, 170 metrekaresi idari ve akademik personel odalarına, 26 metrekaresi de seminer odasına ayrılmıştır. Merkezde ayrıca bir de konferans salonu bulunmaktadır. DPT tarafından kabul edilen 2010K121180 nolu proje kapsamında alınması düşünülen cihazlar ve ekipmanlar, bölgenin ihtiyaçları ve üniversitemizde görev yapan öğretim üyelerinin görüş ve önerileri dikkate alınmıştır. Proje kapsamında 2011 yılı için 2.000.000 TL'lik bütçe ayrılmıştır. Bu bütçe kapsamında yaklaşık 50 kalem cihazın ihaleleri tamamlanmış, cihazların siparişleri verilmiştir. İhaleleri tamamlanmış bu cihazların bir kısmı teslim alınmış, cihazların kurum aşamasına geçilmiştir."

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 2011 yılında gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında da bilgi veren Rektör Saatcı, bir yılda toplam 90 etkinlik yapıldığını söyledi. Rektör Saatcı, MAKÜ'de 43 öğrenci topluluğunun, 174 kısmi zamanlı öğrencinin bulunduğunu ve ücretsiz yemek desteği sağlandığını söyledi. Artık ikinci öğretim öğrencilerine özel akşam yemeği verildiğini belirten Saatcı, şöyle konuştu: "Biz üniversitemizde yemeklerimizi kendimiz mutfağımızda pişiyoruz. Bazı üniversiteler yemek firmalarıyla anlaşma yapıyor fakat öyle de kalite düşüyor. Biz mutfağımızda yemek yapma konusunda kararlıyız. Şimdi ikinci öğretim öğrencilerimiz için akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimiz yemekhanede karınlarını doyurduktan sonra sınıflarına geçiyorlar."

Rektör Saatcı konuşmasında inşaatı devam eden projelerle ilgili bilgiler de verdi. İstiklal yerleşkesinde bulunan spor kompleksi inşaatının yüzde 20'sinin, SKS-Memza inşaatının yüzde 35'inin tamamlandığını kayde -2012 Eğitim-Öğretim yden Saatcı, İstiklal yerleşkesi Rektörlük binasının 13 bin metrekarelik kapalı alan inşaatının ise başladığını söyledi.

BEDELLİ ASKER GİTTİ DİYE AĞLAMAYIN

MAKÜ'de okuyan 16 bin 516 öğrencinin Burdur'da aylık en az 8 milyon 258 bin TL harcadığını kaydeden Rektör Saatcı, Burdurluların bedelli askerin gidişine çok üzülmemesini istedi. Öğrencilerin bir yılda Burdur'a 141 milyon 880 bin TL kazandırdığını dile getiren Saatcı, şunları söyledi:

"Bize lazım olan binalaşmadır, bedelli asker Burdur'a 12 milyon TL kazandırıyor, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ise öğrencileri ve kendi bünyesindeki harcamaları ile Burdur'da 141 milyon 880 bin TL para aktarıyor. O nedenle Burdurlular bedelli asker gitti diye ağlamasınlar, MAKÜ'ye sahip çıksınlar. Burdur üzerinden geçerken hep 'Burdur Uyuyan Güzel' diyorlardı. Ben artık bu deyimi kabul etmiyorum. Burdur artık uyandırılması gereken güzeldir ve uyandırılması için hayat öpücüğünü atacak olan prens ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesidir. Bizim artık büyüyen güzel olmamız gerekiyor. Bu nedenle binalaşmayı sağlamamız, yeni açılan fakültelerimizin binalarına katılması gerekmektedir."

Rektör Saatcı, basın toplantısından sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 14:09:03
Güncelleme :10 Şubat 2012 Cuma 14:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?