30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Mehmet Aydın'dan kültürel gezi

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti 3. Olağan Genel Kurulu sonrası Burdur'un kültürel mekanlarını, seyirlik alanlarını ve Ağlasun Sagalassos Antik Kentini gezdi.


Bakan Aydın, Burdur gezisinde ilk olarak Burdur Müzesi'ni gezdi. İki katlı olan ve içerisinde Milattan Önce ve Milattan Sonraki döneme ait birçok eseri barından Burdur Müzesi gezisinde, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci rehberlik etti. Bakan Aydın, müzenin anı defterine de düşüncelerini yazdı. Aydın anı defterine, Burdur Müzesi'nde tüm dönemlerin eserlerinin bulunduğunu ve Burdurluların bu karakteristik eserleri en iyi şekilde koruyacağına olan inancını yazdı.

Aydın, Burdur Müzesi'nin ardından Ağlasun Sagalassos Antik kentini gezdi. Rehber eşliğinde tüm antik kenti gezen Aydın, Ağlasun Sagalassos Aşk Çeşmesi'nde "Buradan su içen hanımlar evlenirmiş, buradan su içen imparatorlar ise başarılı ve iktidara sahip olurlarmış" dedi. Bakan Aydın'ın sözleri beraberindekileri güldürdü. Aydın, Sagalassos'un ardından Burdur'a dönerek Burdur Serenler Tepesi'ne geçti. Aydın, daha sonra Ankara'ya gitti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 10:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?