7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Mehmet dedeye büyük saygı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 82'nci yılı kutlamasında, Ata'nın elini öpen, onunla tanışma mutluluğunu yaşayan 105 yaşındaki Mehmet Gül, soğuk havaya rağmen töreni baştan sona izledi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, protokolde yer alan Mehmet Gül'ü, 8 derece olan havada üşümemesi için sıkı sıkı battaniyeye sarmayı ihmal etmedi.
Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 82'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çatalpınar kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü yapıldı.

Vali Süleyman Tapsız ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin olmak üzere protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile yürüdü. Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nün ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Süleyman Tapsız, göndere çekilecek Türk Bayrağı'nı öperek öğrencilerden teslim aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya bir konuşma yaptı. Başkan Akkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 82.yıldönümünde onu karşılamanın gurur ve mutluluğunu tekrar yaşadıklarını söyledi.

Bugün Burdur'un şeref günü olduğunu anlatan Akkaya, şöyle konuştu: "Halen tazeliğini koruyor ki 82 yıl önce Atatürk'ü karşılayanlar arasında olup elini öpen ve onunla ayaküstü sohbet eden Mehmet Gül, 105 yaşına rağmen burada. O günün mutluluğunu ve heyecanını bir defa daha yaşıyor. Kan ve barut kokularıyla, bozkırın ortasında bir milletin istiklal mücadelesini yönetebilmek ve onun küllerinden yeni bir devlet kurabilmek her liderin başarabileceği bir iş değildir. Atatürk; böylesine zor bir işi gerçekleştirmiş, bununla da kalmayarak yeni Türk Devletine bir vizyon çizmiş, yeni hedeflere doğru beraber yürüdüğü yol arkadaşlarını çizilen o vizyon istikametinde motive etmiş büyük bir devlet adamıdır"

Başkan Sebahattin Akkaya'nın konuşmasının ardından Atatürk ve Vatan konulu şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen bisiklet, koşu ve satranç turnuvalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.
GÜRSEL TEKİN, MEHMET GÜL İLE TANIŞTI

Atatürk'ün Burdur'a gelişini hatırlayan ve Atatürk'ün elini öpen 105 yaşındaki Mehmet Gül de törene tekerlekli sandalye ile geldi. Mehmet Gül'ü törene getiren Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yakından ilgilenerek, üşümemesi için üzerini battaniye ile örttü. Protokol sırasında bulunan Mehmet Gül ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin törende tanıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Mehmet Gül'ün elini öperek hatırını sordu.

Tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 18:25:49
Güncelleme :6 Mart 2012 Salı 18:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?