30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Memur dalgıçlar geliyor

Burdur'da, göl ve barajlarda meydana gelen boğulma gibi kazalarda görev yapmak üzere dalgıç yetiştiriliyor.

İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen eğitimlere ilk etapta 23 kişi katılırken, kurs sonunda sertifika alacak olan dalgıçlar Burdur ve Salda göllerinde görev yapacak. Eğitime katılacak olan resmi dairelerde görev yapan ve yüzmeyi iyi bilen 23 memur ve işçi, Eskişehir Doğa Aktiviteleri Merkezi'nden dalış eğitmeni Tuncer Ayer tarafından eğitilecek.

Burdur İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, ilin en önemli eksiklerinden birinin böyle bir dalış ekibinin bulunmaması olduğunu belirterek, "Geçen yıl yaşadığımız bir olayda üç genç gölette boğulmuştu. Bu bizi çok üzmüştü. Gölet ve barajlarda böyle talihsiz kazalar yaşanıyor. Dalış ekibinin kurulması bir ihtiyaçtı. Geçen ay kabul edilen kanunla, bu tür görevler İl Özel İdarelerine verildi. Bizde vakit kaybetmeden konuyla ilgili çalışmaları başlattık" dedi.

Şimşek, Burdur İl Genel Meclisi'nden geçen bir kararla üç dalgıç için malzeme alımı yapıldığını da ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye'deki en iyi eğitmenlerden olan Tuncer Ayer'in vereceği eğitimle 23 kursiyerden beş kişi, profesyonel olarak eğitim görecek."

Eskişehir Doğa Aktiviteleri Merkezi'nden Eğitmen Tuncer Ayer de özellikle göller yöresinde pek çok boğulma olayı yaşandığına dikkat çekti. Eğitimlere katılanlara Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'nun bir ve iki yıldızlı dalıcı eğitimlerini vereceklerini bildiren Ayer, eğitim sonunda başarılı olan dalgıç adaylarına ise uluslararası geçerlilikte dalıcı brövesi verileceğini söyledi.

Ayer, Su Üstü ve Su Altı Ekip Amirliğinde görev verilecek balık adamlar ve ekip personelinin deneyim kazanması için ilerleyen zaman içerisinde Burdur'daki göller ve çevre illerdeki denizlerde uzman eğitmenler nezaretinde gerekli eğitim ve kursların alınmasının sağlanacağını söyledi.

Ayer, başarılı olan ekip personeline CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Komisyonu) ve SSI (Uluslararası Dalış Okulu) disiplininde dünyaca geçerli Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından onaylı "Dalıcı" sertifikası verileceğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?