7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Memur iş bıraktı

Hükümetin zam oranına tepki gösteren sendikalar sırayla basın açıklaması yaptı.

Davul zurna eşliğinde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri, birbirleriyle selamlaştı.

Sendikalar adına konuşan Eğitim-İş Burdur Şubesi Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ünal Bülbül, “Grev hakkının olmadığı bir toplu pazarlık sistemi olur mu? İşverenin, çalışanına hangi konularda talepte bulanabileceğini belirlediği, son kararı kendisinin verdiği bir toplu pazarlık sistemi dünyanın neresinde var? İşveren sadece sizi dinleyecek, hatta dinliyor gibi gözükecek. Son söz 11 üyesinin 6’sı hükümet tarafından atanan Hakem Kuruluna verilecek. Buna da toplu pazarlık denilecek” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir toplu pazarlığın olmadığını savunan Bülbül, şöyle konuştu: “hükümet 4,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye 2012 yılı için önce yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3 maaş zammı teklif etmiştir. Üstelik komisyon toplantılarında gündeme getirdiğimiz ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik sorunlara ilişkin hiçbir öneri sunmamış, sendikaların tüm taleplerini görmezden gelmiştir. Görüşmelerin son gününde sadaka teklifine birkaç kuruş daha ekleyen hükümet 2012 teklifini yüzde 3,5 + 4, 2013 teklifini de yüzde 3+3 olarak yenilemiştir. Günde ancak bir simit parasına denk gelen maaşlarımızda aylık olarak ortalama 45-50 TL artış öngören teklifleriyle kamu emekçilerine, emeklilere verdikleri değeri bir kez daha göstermişlerdir.”

Açıklamanın ardından sendikalı memurlar, hep birlikte ‘kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Gün gelecek, devran dönecek’ şeklinde sloganlar attı. Sendika üyeleri ardından halay çekti

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 17:51:20
Güncelleme :23 Mayıs 2012 Çarşamba 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?