30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Mermerciler Burdur'da toplandı

Burdur ve Bucak Mermerciler Odası, TEB ve Ege Madenciler Birliği "Global Krizde Kobiler ve Dış Ticaret" Konulu Seminer düzenledi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği ile Burdur ve Bucak Mermerciler Dernekleri tarafından ve Türk Ekonomi Bankası'nın katkıları ile organize edilen "Global Krizde Kobiler ve Dış Ticaret" konulu seminer Burdur'da gerçekleştirildi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan seminere Vali İbrahim Özçimen, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Defterdar Ramazan Taşaltın, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, ve çok sayıda siyasi parti başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, dünyayı etkileyen global krizden her sektörün olduğu gibi mermer sektörünün de etkilendiğini, hükümetin son günlerde dile getirdiği teşviklerin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Erdinç, "Bizi en çok yoran kesim çevreciler. Bizim mermer ocaklarımızın yüzölçümü ülkemiz topraklarının on binde biri değil. Bizim çevreye zararımız yok. Biz toprakla değil, taşla uğraşıyoruz" dedi.

TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, 'TEB Kobi Bankacılığı', Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nden Adnan Şahsuvar 'Değişen dünyada güçlü işletmeler olmak'; TEB Kobi Danışmanı Prof. Dr.Tamer Müftüoğlu 'Türk Kobilerin mevcut durumu ve geleceğe yönelik strateji seçenekleri' ve Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nden Adnan Şahsuvar ise 'Krizin ötesini hedeflemek, stratejik planlama' konularında sunumlar yaparak, mermercileri bilgilendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 23:47:36
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 23:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?