4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Mezuniyet coşkusunu yağmur engellemedi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yağmur altında coşkulu bir törenle gerçekleşti.
 
Sağanak yağmur altında Burdur Gazi Atatürk Stadyumu'nda yapılan törene, Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Metin Lütfü Baydar ve çok sayıda davetli ile binlerce öğrenci ailesi katıldı.

Mezuniyet töreni Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi okul bandosu eşliğinde mezun öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı'ndan Gazi Atatürk Stadı'na kadar yürüyüşüyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkarak öğrencilere seslenen Rektör Prof. Gökay Yıldız, "Sevgili öğrenciler, sizler yorucu, fakat güzel bir yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Bu sadece üniversite yaşantınızın sonu değil aynı zamanda uzun bir öğrencilik yaşantınızın da sonu olacaktır. Ancak şunu unutmamalısınız ki insanın öğrenecekleri sadece öğrencilik yaşantısıyla sınırlı değil. Kendinizi sürekli yenilemek ve içinde bulunduğunuz günün koşullarını hazır hale getirmek zorundasınız. Çünkü bilim ve teknolojide hızlı ilerleme, bizleri bu iki konuyu çok yakından ve dikkatli izlemeye zorunludur. Değerli mezunlar sizleri kutluyorum, mezun olmanın heyecan ve gururunu taşıyan sizlere güveniyorum. Çok çalışınız. Türkiye'yi sonsuza kadar yaşatacak ivmenin sizde olduğunu biliniz ve bu bilinçle çok çalışınız" dedi.
 
Tören sırasında Gülay isimli öğrenci fenalaştı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Kolcu, fenalaşan öğrenciyi kucaklayarak ambulansa götürdü. Öğrenci ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okul birincilerinin ödüllerinin verilmesinin ardından keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.

Tören sonunda başlayan konser yağmur yağışı nedeniyle iptal oldu.

...
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 10:03:27
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 12:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?