4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

‘Mikro pazar’ açıldı

BURDUR’DA ‘MİKRO PAZAR’ AÇILDI

Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile mikro kredi alan girişimcilerin ürünlerini satmak için ‘Mikro Kredi Perşembe Pazarı’ açıldı.

Burdur Belediyesi Halı Sarayı Avlusu’nda düzenlenen Mikro Kredi Perşembe Pazarı’nın açılışında konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı İstanbul Bölge Temsilcisi ve Mikro Kredi Ankara Temsilcisi Esat Akgül, bir yılda 375 girişimci kadının mikro krediden yararlandığını belirtti. Akgül, Burdur Belediyesi’nin kadın girişimcilere destek olduğunu ifade ederek, “Düzenlenen pazarda kadınlar kendi yaptıkları tüm ürünleri satabilecekler” dedi.

BURDUR EN BAŞARILI İLLERDEN BİRİ

Mikro kredinin Türkiye’deki en başarılı illerden birinin Burdur olduğunu kaydeden Vali Süleyman Tapsız ise mikro kredinin 10 dönümden az ya da hiç toprağı bulunmayan girişimci kadınlara verildiği açıkladı. Vali Tapsız, “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Burdurlu kadınlara 250 bin TL’ye yakın krediyle evlerini geçindirme şansı verdi. Kadın girişimcilerimiz bu fırsatı çok iyi değerlendirdi ve geri dönüşlerde büyük başarı elde edildi. Ben çalışkan kadınlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

BURDUR’DA ‘MİKRO PAZAR’ AÇILDI
BURDUR’DA ‘MİKRO PAZAR’ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:21:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 10:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?