30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Model uçak yarışları yapıldı


Bucak Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen model uçak yarışları Kestel Köyünde yapıldı. Büyükler ve küçükler kategorilerinde yapılan yarışmalara 57 kişi katıldı.

Türk Hava Kurumunun havacılığı sevdirmek amacı ile Üniversite ve ilk öğretim okullarından oluşan kursiyerler kış ayı boyunca yaptıkları model uçakları bu kez yarıştırdılar.

Kestel Köyü harman yerinde yapılan yarışmalarda büyüklerde Bucak Endüstri Meslek Lisesinden Erol Karabey, küçüklerde ise Şehit Ayfer Gök Lisesinden Merve Temiz birinci oldu.Uçak yarışlarında benzinli ve elektrikli kumandalı uçaklarla yapılan gösteriler yarışmaya renk kattı.

Bucak Türk Hava Kurumu Şube sorumlusu Vedat Temiz “Kurumumuzca her yaşta kişiye havacılığı sevdirmek ve ilgi duydurmaktır. Türk Hava Kurumunca açılan kurslara Üniversite seviyesinden ilk öğretim çağına kadar çok sayıda öğrencimiz ilgi göstermekte ve kurslara katılmaktadır. Kursiyerlerimiz kurslarda yaptıkları küçük motif uçakları yarıştırmayı her yıl mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleştirerek gelenek haline getireceğiz” dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 11:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?