30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Muhasebeciden 2 milyon TL'lik vurgun

Cumhuriyet Başsavcılığına  şikayet bulunan iş adamı Mehmet Cadıl, şirketine ait banka hesaplarından usulsüz para çekildiği iddiasında bulundu. Cadıl’ın şikayeti üzerine 15 kişi göz altına alındı ve soruşturma başlatıldı.

Portsan Mermer Fabrikası sahibi Mehmet Cadıl, Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçede, fabrikada muhasebeci olarak yanında çalışan şüphelinin bankalardaki şirkete ait hesabından, şüphelinin başka bir bankada bulunan hesaba havale etmek, üçüncü şahıslar adına telefon talimatı ile havale ve eft yöntemi ile para aktarıp, tekrar kendi hesabında toplamak, üçüncü şahıslara elden para ödemek ve şirket adına alınan çekleri kendi hesabına tahsil etmek suretiyle 2 milyon TL usulsüz para aktardığı, bu usulsüz paralar ile şüphelinin iki ayrı şirket kurarak paraların bir kısmını buraya aktardığı, bir kısmı ile Burdur’un Çavdır ilçesinde yaklaşık 250 dönümlük başkası adına arsa aldığı, Bucak ilçe merkezinde arsa ve ev aldığı iddiasında bulundu.

Usulsüz şekilde iki yıl içerisinde hesaptan aktarılan paranın 2 milyon tl si tespit edilirken, tespit edilemeyen miktarı ile oranın daha fazla artabileceği belirtildi. İş adamı Mehmet Cadıl’ın şikayeti üzerine mermer fabrikasında muhasebeci olarak çalışan şüpheli ile birlikte on beş kişinin ifadesine baş vuruldu. 11 kişinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken olayla ilgili şüpheli olarak dört kişinin halen gözaltında olduğu belirtildi.

Polis olayla ilgili soruşturmayı genişleterek sürdürüyor.

Halim Akca / Bucak KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:44:49
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 18:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BT. IP: 193.108.213.xxx Tarih : 11.02.2009 11:48:06

HAYDAN GELEN HUYA GİDER