8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Mum ışığında 32 yıl

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinin Hacıbağ Mahallesi'ne bağlı Saka Küme Evleri'nde imar izni olmadığı için evlerine elektrik alamayan vatandaşlar, 32 yıldır mum ışığında yaşıyor.

Çamlık beldesinin Hacıbağ Mahallesi'nin Saka Küme Evleri'nde oturan köylüler, 32 yıldır evlerine elektrik almaya çalışıyor. Beldeye 1980 yılında elektrik bağlandığını belirten vatandaşlar, 50 kişinin yaşadığı 14 evin elektriğinin ise imar olmadığı için bağlanmadığından yakındı. Hacıbağ Mahalle Muhtarı İsmail Çakmak, "Saka Küme Evleri doğmadan önce kurulmuş bir mahalle. Bu mahalleye elektrik verilmesi için çalmadık kapı kalmadı. Bu mahallede yaşayan çoğu insan elektriği görmeden ölürken, nerede ise ikinci nesil de görmeden ölecek" dedi.

Bucak ilçesinin 38 köyü olduğunu belirten Çakmak, "Bu köylerin yüzde 90'ında imar yok. Eskiden kurulan köklü köylere imar olmadan elektrik verilmiş. Saka Küme Evleri de çok eski bir yerleşim merkezi. Buna rağmen 32 yıldır resmi prosedür yüzünden elektrik alamadık" diye konuştu.

KARANLIKTA DERS ÇALIŞIYORLAR

Hacıbağ Mahallesi Muhtarlığı Azası Hasan Tuğcu ise, "Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Saka Küme Evleri'ne elektrik getirilmesi için çok uğraştı. Ama bir türlü resmi prosedür aşılamadı. Burdur'a yaptığımız müracaatlar kağıt üzerinde kalıyor. Saka Küme Evleri'nde elektrik olmadığı için ilk ve ortaöğrenime giden çocuklarımız ders çalışırken yeterli aydınlatma olmadığı için başarılı olamıyor" dedi.

Mahallede çoğu vatandaşın hayvancılıkla uğraştığını belirten Hacıbektaşoğlu, "Yeterli aydınlatma olmadığından büyükbaş ve küçükbaş hayvanları üreme dönemlerinde karanlıkta göremediğimiz için ciddi boyutta yavru kayıpları yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 16:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur yorulmaz IP: 88.247.213.xxx Tarih : 23.02.2012 23:05:53

İNSANLARIN YAŞAMASI İÇİN ELEKTİRİK SAĞLANMAMASI ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM. HAL BÖYLEYKEN TEDAŞ BURDUR İNSUYU BÖLGESİNDE ŞEHİR ŞEBEKE SUYUNUN SONDAJLARDAN ALINDIĞI BİR HAVZADA BİRÇOK KİŞİYE ABONE VERMİŞ VE KAÇAK SONDAJA GÖZ YUMULMUŞTUR. BÖYLE OLUNCADA SULAMA SUYUYLA TABANA TAŞINAN ZİRAİ İLAÇLAR ŞEHİR İÇME SUYUNUN KİRLENMESİNE YOL AÇMAKTADIR. SORUYORUM TEDAŞIN VATANDAŞIN YAŞAMASI İÇİN ELEKTİRİK VERMEZKEN DİĞER TARAFTAN İNSUYU SU HAVZASININ ÖZELLİĞİNİN KAYBOLMASINA NEDEN İZİN VERMEKTEDİR?