8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Müthiş projeye AB'den hibe geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Meslek Yüksek Okulu’nun AB Aktif İşgücü Programları çerçevesinde hazırladığı "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Projesi" hibe almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Seval Kırtar, projenin Burdur’a önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "24 Aralık 2004 tarihinde uygulanmaya başlanan proje 12 ay sürecek. Proje kapsamında Burdur’da çalışan betonarme kalıp ustaları ile betonarme demir ustalarına ücretsiz eğitim verilecektir. Burdur Belediye Başkanlığı’nın ilgili meclis kararına göre inşaatlarda çalışmak isteyen tüm ustalar düzenlenecek kurslara katılmak ve kurslar sonunda verilecek sertifikayı almak zorundadır. Kursların bitiminden itibaren inşaatlarda sertifikasız ustalar çalışamayacak. Eğitimlerimiz Mayıs ve Ağustos aylarında, haftanın bir günü düzenlenecektir. Ustalarımızın 15 Nisan’a kadar Burdur Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Yapıların deprem performanslarının tespiti ve güçlendirilmesi konusunda mühendislere teknik eğitim verileceğini de kaydeden Kırtar, "Bu amaçla da Haziran, Temmuz ve Ağustos’ta ayda 2 defa olmak üzere toplam 6 eğitim paneli düzenlenecek. Projemizin son aşamasında pilot binaların malzeme dayanımları ve deprem performansları değerlendirilip güçlendirme projeleri hazırlanacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 17:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?