30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Öğrenciler folklor rüzgarı estirdi

Burdur Valilik Halk Oyunları il birinciliği şampiyonası yapıldı.

Burdur Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Hüsnü Bayer Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonayı Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve iki bine yakın kişi izledi. Yarışma iki gün sürdü.

Büyük bir çekişme içerisinde geçen folklorcuların adeta izleyenleri büyülediği yarışma da; Küçükler Geleneksel Dal'da birinci Burdur Gazi İlkögretim Okulu olurken, ikinciliği Burdur Sakarya İlkögretim Okulu, üçüncülüğü ise Burdur Cumhuriyet İlkögretim Okulu kazandı.

Yıldızlar Stilize Dal'da ise birinciliği şampiyonada tek yarışmacı olan Burdur Altın Terim Solmaz İ.Ö.O. alırken, Yıldızlar Geleneksel Dal'da birinci Burdur Suna Uzal İ.Ö.O., ikinci Burdur Bahçelievler İ.Ö.O. ve üçüncü ise Burdur Ösboyacı İ.Ö.O. kazandı.
Küçükler Stilize Dal yarışmasında ise birinciliği Burdur Suna Uzal İ.Ö.O., ikinciliği Burdur Altın Terim Solmaz İ.Ö.O., üçüncülüğe ise Burdur USO İ.Ö.O layık görüldü.
Yaygın Eğitim Kurumları Geleneksel Dal'da birinci Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi, ikinci Gölhisar Halk Eğitim Merkezi olurken, üçüncülüğe dalda başka katılan olmadığı için boş kaldı.

Orta Öğretim Kurumları Stilize Dal'da da birinci Burdur USO Anadolu Lisesi, ikinci Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Orta Öğretim Kurumları Geleneksel Dal'da ise birinciliği Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi, ikinciliği Burdur Endüstri Meslek Lisesi, üçüncülüğü ise Burdur Anadolu Lisesi kazandı.

Yarışmada, dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinden aldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 23:18:33
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 01:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?