30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Öğrencilere uygulamalı ders

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği bölümü öğrencileri ormancılığı yaşayarak öğreniyorlar.

SDÜ Orman Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç.Dr. Mustafa Avcı, Yrd.Doç.Dr. Ebubekir Gündoğdu ve Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Fakir ve Isparta Orman Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Bahar ile birlikte öğrenciler Bucak ilçesinin Karacaören köyünde hem uygulamalı eğitim hem de piknik yaptılar.

SDÜ Orman Fakültesi Öğretim görevlisi Doç.Dr. Mustafa Avcı “Amacımız özellikle ormancılığın ormanda öğrenileceğini düşünerek öğrencilerimizin derslerde gördükleri konuları yerinde görmelerini sağlamak. Öğrencilerimizi sık sık bu uygulamalara götürüyoruz. Bu gün ikinci sınıf öğrencilerimize yöredeki bitki örtüsünü florayı öğretmek amacı ile botanik konusunda tatbikat yaptık. Son sınıf öğrencilerimiz ile Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğünce tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta meslektaşlarımızın mesleki deneyimlerini genç öğrencilerimize aktarmalarını istedik. Burada özellikle orman yangınları konusunu ele aldık. Orman yangınlarında nasım mücadele edilebilir, ekiplerin görevleri nelerdir, kullanılan araç ve gereçler nelerdir bunları yerinde öğretme imkanı bulduk” dedi.

Uygulamalardan memnun kalan öğrenciler derslerde gördüğümüz konuları ormanda bire bir uygulamak deneyimlerimizi arttırıyor dediler.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?